Alohi: ontspanning

Voorlopig worden er geen Alohi-ontspanningsreeksen aangeboden.

Tijdens de eerste stap, ‘ontladen’ bewegen, spelen, zingen, dansen en lachen we samen!

Yoga zorgt voor ontspanning in je hoofd en lichaam.

Even wegdromen en volledig tot rust komen tijdens een visualisatie.

Heeft jouw zoon/dochter soms last van overprikkeling?
Of wordt je kind snel boos?
Is het gevoel aan stress?
Merk je concentratiemoeilijkheden op?
Nemen piekermomentjes vaak de bovenhand?

Kinderen worstelen met allerlei gevoeligheden: volle hoofden, overprikkeling, stress, spanning, negatieve gedachten, piekergedachten,… die vaak niet aan de buitenkant zichtbaar zijn, maar binnenin wel borrelen. Via Alohi proberen we op een laagdrempelige en speelse manier hierop in te spelen. De technieken die worden aangeleerd, zijn wetenschappelijk onderbouwd én helpen kinderen stralend hun toekomst tegemoet gaan.

Wij zijn ervan overtuigd dat het kinderen een duwtje in de rug geeft bij hun ontwikkeling, wanneer ze op jonge leeftijd al leren hoe ze kunnen ontspannen, tot rust kunnen komen en hoe ze kunnen omgaan met hun gedachten en emoties.

Opbouw

Een Alohi-les bestaat telkens uit 6 stappen die worden doorlopen, telkens in een ander (speels) thema. Dit met diverse oefeningen, spelletjes en verhalen zodat het iedere week een unieke belevenis kan zijn!

De stappen gaan van eerder actief en ontladen naar tot rust komen en ontspannen:

  1. Ontladen
  2. Yoga
  3. Massages
  4. Ademhaling
  5. Positief babbeltje
  6. Mindfulness

 

Tijdens de “positieve babbeltjes” leggen we de focus op onze talenten, (positieve) gedachten en opkomen voor onszelf en onze mening, (m.a.w. het aangeven van onze eigen grenzen). Daarbij hoort natuurlijk een flinke boost aan zelfvertrouwen en het letterlijk stevig in onze schoenen durven te staan. Dat laatste komt dan weer uitgebreid aan bod tijdens de “yoga-stap”.

Voor wie?

Voor kleuters en lagere schoolkinderen met een leeftijd van 4 tot 12 jaar, opgesplitst in twee leeftijdscategorieën, nl. 4-8 jaar en 8-12 jaar.

De lessen gaan door in een kleine groepje (+/- 7 kinderen) zodat ze zichzelf veilig kunnen voelen en volop kunnen leren van elkaar.

Locatie

Peepolderlaan 10, 2910 Essen

 

Kostprijs

Je kan je kind inschrijven voor een Alohi-lessenreeks. Dit is wekelijks een lesje van 1 uur, meestal gaande van vakantie tot vakantie. Je betaalt € 15 per les, maar schrijft in voor een volledige lessenreeks van enkele lesjes. Meestal zijn er dit 6 of 7.

*Niet tevreden? Geld terug! Als je kind voor de eerste keer een Alohi-les volgt en na de eerste les toch liever niet mee blijft doen, krijg je je geld terug.
Zo kan je kind het eerste lesje rustig afwachten of het iets voor hem/haar is! Alle voorwaarden en meer uitleg vind je hier.

Meer informatie: www.alohi.be

Hoe werkt het?

Leeftijd 4 – 8 jaar

Meer informatie volgt voor de start van het nieuwe schooljaar.

Leeftijd 8 – 12 jaar

Meer informatie volgt voor de start van het nieuwe schooljaar.